Tarieven / Vergoedingen

Tarieven

Partner Relatietherapie

75 minuten

130 euro

EFT relatietherapie

75 minuten

130 euro

Individuele behandeling

60 minuten

100 euro

Gezinstherapie

75 minuten

145 euro

Vergoeding door je zorgverzekeraar

Voor begeleiding door een BIG geregistreerde tweedelijns psycholoog of psychotherapeut heb je een verwijzing nodig en betaal je de eerste rekeningen vanuit je eigen risico. Bovendien hebben de meeste tweedelijns praktijken een lange wachttijd van soms enkele weken of maanden.

Voor begeleiding door een (gespecialiseerde) psychosociale therapeut is een verwijzing niet nodig, je hoeft niets vanuit je eigen risico te betalen en je kunt vaak rechtstreeks een afspraak maken. Bovendien wordt psychosociale therapie vanuit je aanvullende verzekering gedeeltelijk tot een bepaald maximum vergoed. De hoogte van vergoeding is dan afhankelijk van je verzekeringspakket. je kunt de vergoedingen onder de ``alternatieve geneeswijzen`` vinden.

Als gespecialiseerde therapeut ben ik aangesloten bij het NVPA, de Beroepsvereniging voor Gespecialiseerde Psychosociaal Therapeuten. De begeleiding die ik als therapeut bied, wordt door meerdere zorgverzekeraars gedeeltelijk vergoed. Informeer of je verzekeraar een contract heeft met het NVPA. Bezoek voor meer informatie de website van het NVPA. (www.nvpa.org)

Daarnaast ben ik als erkende seksuoloog geregistreerd bij de NVVS, de Nederlandse Wetenschappelijke Vereniging voor Seksuologie. Sinds aantal jaren wordt hulp bij relatie en seksuele problemen nergens in Nederland meer vergoed vanuit de basisverzekering.

De volgende zorgverzekeraars (IZA, Salland, UMC, United Consumers, Univé, VGZ, Zorgdirect en Zorg en Zekerheid) vergoeden in sommige van hun aanvullende pakketten seksuologische hulpverlening, mits hulp verleend door een seksuoloog NVVS-SH. Voor deze hulp heb je wel een verwijsbrief van de huisarts nodig.

Alle verzekeraars vergoeden een gedeelte van een consult tot een bepaald maximum. Raadpleeg je verzekeraar en voor meer informatie bezoek de website van de NVVS. (www.nvvs.info)

Annulering

Afzeggen van afspraken bij voorkeur minimaal 24 uur van te voren. Voor afspraken die binnen 24 uur worden afgezegd, wordt 50% van het gesprektarief in rekening gebracht. Afspraken die zonder bericht niet nagekomen worden, worden volledig in rekening gebracht.