Tarieven / Vergoedingen

Tarieven

Kennismaking/oriënterende gesprek (telefonisch)

30 minuten

Gratis

Intakegesprek Individueel

60 minuten

€120

Individuele (psychosociale) therapie

60 minuten

€100

Intakegesprek Relatie of gezinstherapie

75 minuten

€165 incl btw

Partner Relatietherapie

75 minuten

€165 incl btw

EFT relatietherapie

75 minuten

€165 incl btw

Gezinstherapie

75 minuten

€165 incl btw

Vergoedingen:

Voor begeleiding door een BIG geregistreerde tweedelijns psycholoog of psychotherapeut heeft u een verwijzing van de huisarts nodig, de eerste gesprekken betaalt u vanuit uw eigen risico. Bovendien hebben de meeste tweedelijns praktijken een lange wachttijd van soms enkele weken of maanden.

Psychosociale therapie:

Voor behandeling door een (gespecialiseerde) psychosociale therapeut is een verwijzing niet nodig, u hoeft niets vanuit uw eigen risico te betalen en uw kunt vaak rechtstreeks een afspraak maken. Bovendien wordt psychosociale therapie vanuit uw aanvullende verzekering gedeeltelijk tot een bepaald maximum verggoed. De hoogte van vergoeding is dan afhankelijk van uw verzekeringspakket. Als gespecialiseerde therapeut ben ik aangesloten bij het NVPA, de Beroepsvereniging voor Gespecialiseerde Psychosociaal Therapeuten en de behandelingen die door mij gegeven worden, wordt door de meeste zorgverzekeraars gedeeltelijk vergoed. Informeer of uw verzekeraar een contract heeft met het NVPA. Bezoek voor meer informatie de website van het NVPA. (www.nvpa.org). De kosten voor de psychosociale therapie zijn BTW vrijgesteld.

Partnerrelatie- en Gezinstherapie:

Sinds 2013 wordt Relatie- en Gezinstherapie zonder een andere psychisch en psychiatrische stoornissen (DSM) niet meer vergoed vanuit het basispakket van uw ziektekostenverzekering. U betaalt zelf de therapiekosten inclusief de btw.

Seksuologische behandeling:

Ik ben erkende seksuoloog geregistreerd bij de NVVS, de Nederlandse Wetenschappelijke Vereniging voor Seksuologie (www.nvvs.nl).                                                                Afhankelijk van de aard van de seksuele klacht en of deze samenhangt met een andere psychische of medische aandoening wordt de hulp vergoed vanuit het basis pakket of vanuit het aanvullende pakket van uw zorgverzekeraar bij een seksuoloog NVVS. Een doorverwijzing van de huisarts is noodzakelijk. U zoekt hulp voor een seksuele klacht en heeft u geen andere psychische en psychiatrische (DSM) stoornis dan komt u in aanmerking voor gedeeltelijke vergoeding vanuit het aanvullende pakket van uw zorgverzekeraar. Helaas vergoeden niet alle verzekeraars seksuologische hulp. Via (https://www.independer.nl/zorgverzekering/vergoedingen/psychologie.aspx) kunt u nazoeken bij welke verzekeraar en bij welk type aanvullend pakket u in aanmerking komt voor vergoeding, wel met een verwijzing van uw huisarts. Bij vergoeding vanuit het aanvullende pakket gaat dit niet ten koste van uw eigen risico. De factuur betaalt u zelf en u declareert daarna bij uw zorgverzekeraar.

Wilt u zonder tussenkomst van uw huisarts hulp zoeken bij een seksuoloog NVVS? Dat kan natuurlijk ook, neem dan zelf contact op met de seksuoloog NVVS en u betaalt zelf de therapie/consultkosten.

Tenslotte het is raadzaam om zelf uw polisvoorwaarden er even op na te slaan, Mocht u geen duidelijke informatie kunnen vinden, dan adviseer ik u om contact op te nemen met uw zorgverzekeraars.

Annulering

Afzeggen van afspraken dient 48 uur van tevoren per mail en of telefonisch aangegeven worden. Houdt u er rekening mee dat bij niet tijdig annuleren en of wijzigen van een afspraak het volledige tarief in rekening wordt gebracht. Afspraken die zonder bericht niet nagekomen worden, worden volledig in rekening gebracht.