Tarieven / Vergoedingen

Intakegesprek 45 minuten 80 euro
Individuele behandeling 45 minuten 80 euro
Relatietherapie 90 minuten 145 euro

 

Vergoeding via basis en/of aanvullend pakket

Ik heb een contract met drie grote zorgverzekeraars, Achmea en alle labels die er onder vallen zoals; (Avero Achmea, Centraal Beheer Achmea, FBTO, Interpolis, Zilveren Kruis Achmea, De Friesland), Agis en Menzis (Azivo). Dit betekent dat 5 gesprekken vanuit de basispakket vergoed worden met een eigen bijdrage van € 20 per gesprek.

Omdat ik geregistreerd ben bij de Nederlandse vereniging voor seksuologie (NVVS) en het Nederlands verbond voor psychologen, psychosociale therapeuten en agogen (NVPA) bestaat de mogelijkheid dat u bij bijna alle zorgverzekeraars de gesprekken via een aanvullende verzekering vergoed krijgt. De hoogte van vergoeding is dan afhankelijk van uw verzekeringspakket. U kunt de vergoedingen onder de "alternatieve geneeswijzen" en/of ''seksuologische zorg'' vinden. Neem hierover contact op met uw verzekering en/of met mij.

Mensen met een bijstand uitkering kunnen in overleg met mij een aanvraag doen voor aanvullende sessies en/of eigen bijdrage bij de Bijzondere Bijstand. 

Persoonsgebonden Budget (PGB)

Een andere mogelijkheid om voor vergoeding van therapiekosten in aanmerking te komen is een PGB. Meer info: www.pgb.nl of www.persaldo.nl.

Coulance- regeling

Wanner u de therapie niet vergoed krijgt, kunt u een coulanceverzoek doen bij uw zorgverzekeraar. Hierin legt u aan uw verzekeraar uit waarom en sinds wanneer u voor behandeling heeft gekozen bij mij als uw therapeut/behandelaar. Het gebeurt regelmatig dat uw facturen dan alsnog (gedeeltelijk) worden vergoed.

Afspraken die binnen 24 uur zijn geannuleerd of vergeten, worden in rekening gebracht.